Forum, na którym realizujemy projekt Grupowa manga.
Trochê my¶la³em nad naszym projektem i mam dla was propozycjê, która ma dobre i z³e skutki. Co myslicie o kompletnym remake'u postaci i tego co mam ju¿ narysowane? Odnowi³bym postacie, wprowadzi³ na nich wiêcej szczegó³ów takie jak np. apaszki, kolczyki, czapki, i inne dodatki w wygl±dzie, ponownie narysowa³ wszystkie strony, tym razem o wiele lepiej by wygl±da³y. ( poza tym, nie odzyska³em starego lapka i nie mam stron. ) dodalibysmy trochê wiêcej scen z postaciami szymona, szelkiego i shini na pocz±tku historii.
Jakie by³yby straty? Oczywi¶cie musia³bym od nowa rysowaæ wszystko od pocz±tku - postacie i strony, a co za tym idzie, aktualne wydarzenia ujawni± siê du¿o póxniej ... mimo i¿ i tak za szybko by siê nie pojawi³y. Po¶wiêciliby¶my równie¿ trochê czasu na odnowienie postaci i wydarzeñ.
Jakie s± korzy¶ci? Je¶li wszystko dobrze by posz³o, to mo¿na by by³o napisac do wydawnictwa w celu wydania mangi. W koñcu manga by³a by ju¿ na pewnym poziomie.
Uwa¿am ¿e pomys³ jest bardzo dobry, ale kosztuje sporo pracy i to w sumie tylko ciebie, bo przynajmniej w rysowaniu ci nie pomogê. Tak czy siak ja jestem jak najbardziej za, bo je¶li chodzi o kreskê, to poprawek nigdy za wiele. Je¶li manga ma odnie¶æ skutek musi od razu zrobiæ wra¿enie. Je¶li mamy g³osowaæ, jestem za odnowieniem.
Raiden
Pomys³ spoko. Jak chcesz mo¿esz siê zaj±æ remake'em.
Chcia³bym tylko zobaczyæ porównanie rysunku jakiej¶ akcji wg. starej wersji i remake'u. Tak dla siebie ^^
Wrzucê, ale to dopiero jak zrobiê pracê konkursowa ... btw. jak chcecie, odswierzcie sobie pamieæ co do historii i bedzie mo¿na cos kontynuowaæ jeszcze zanim kurier przwiezie mi tablet, bo wtedy zabieram siê za rysowanie ( teraz za tworzenie modeli 3d i ogarnianie scie¿ki dzwiêkowe oraz FORMAT C na kompie mojego wychowacy ... bedzie mial niespodzianke )... poza tym jeszcze do konca tego tygodnia pracujê i dopiero wtedy bêdzie mo¿na CO¦ zacz±æ.
Katsumi
Jak chce ci siê przerysowywaæ mangê od nowa... to czemu nie?