Forum, na którym realizujemy projekt Grupowa manga.
Trochę myślałem nad naszym projektem i mam dla was propozycję, która ma dobre i złe skutki. Co myslicie o kompletnym remake'u postaci i tego co mam już narysowane? Odnowiłbym postacie, wprowadził na nich więcej szczegółów takie jak np. apaszki, kolczyki, czapki, i inne dodatki w wyglądzie, ponownie narysował wszystkie strony, tym razem o wiele lepiej by wyglądały. ( poza tym, nie odzyskałem starego lapka i nie mam stron. ) dodalibysmy trochę więcej scen z postaciami szymona, szelkiego i shini na początku historii.
Jakie byłyby straty? Oczywiście musiałbym od nowa rysować wszystko od początku - postacie i strony, a co za tym idzie, aktualne wydarzenia ujawnią się dużo póxniej ... mimo iż i tak za szybko by się nie pojawiły. Poświęcilibyśmy również trochę czasu na odnowienie postaci i wydarzeń.
Jakie są korzyści? Jeśli wszystko dobrze by poszło, to można by było napisac do wydawnictwa w celu wydania mangi. W końcu manga była by już na pewnym poziomie.
Uważam że pomysł jest bardzo dobry, ale kosztuje sporo pracy i to w sumie tylko ciebie, bo przynajmniej w rysowaniu ci nie pomogę. Tak czy siak ja jestem jak najbardziej za, bo jeśli chodzi o kreskę, to poprawek nigdy za wiele. Jeśli manga ma odnieść skutek musi od razu zrobić wrażenie. Jeśli mamy głosować, jestem za odnowieniem.
Raiden
Pomysł spoko. Jak chcesz możesz się zająć remake'em.
Chciałbym tylko zobaczyć porównanie rysunku jakiejś akcji wg. starej wersji i remake'u. Tak dla siebie ^^
Wrzucę, ale to dopiero jak zrobię pracę konkursowa ... btw. jak chcecie, odswierzcie sobie pamieć co do historii i bedzie można cos kontynuować jeszcze zanim kurier przwiezie mi tablet, bo wtedy zabieram się za rysowanie ( teraz za tworzenie modeli 3d i ogarnianie scieżki dzwiękowe oraz FORMAT C na kompie mojego wychowacy ... bedzie mial niespodzianke )... poza tym jeszcze do konca tego tygodnia pracuję i dopiero wtedy będzie można COŚ zacząć.
Katsumi
Jak chce ci się przerysowywać mangę od nowa... to czemu nie?