Forum, na którym realizujemy projekt Grupowa manga.
Mam pewien pomysł. Mianowicie skoro pan X może przypakować na sterydach, to czemu pan Y miał by sobie nie pomóc. Krótko mówiąc bohaterka zdobywa potężne moce po zetknięciu z meteorytem, dlatego sądzę że mój bohater poza uganianiem się za nią również powinien poszukać spadającej gwiazdy. Jako że w anime rzadko się dzieje coś bez konkretnego powodu tak i w tym przypadku skoro szuka to i znajdzie. Jednak meteoryt który on znajdzie nie ma takiej mocy. Po dłuższych badaniach naukowcy dochodzą do wniosku że może on nadać moc tylko jednej osobie ale również nie tak wielką ( dzięki temu szef MGA będzie miał powód aby dalej ścigać dziewczynie). Teraz pozostaje pytanie komu może zaufać i dać posmakować prawdziwej mocy. Jako że szef organizacji rządowej głupi nie jest to wie że może zaufać tylko sobie. Taki mam pomysł myślę że to dodatkowo podkręci temperaturę w mandze.
Tak ten temat co napisałeś już chyba rozpatrzyłem w jednym z 7 pytań od Bursili z anime-shinden.info . A mianowicie twoja organizacja prowadzi badania nad sercem ziemi. Zrób z tego użytek. wymyśl w jaki realistyczny sposób za pomocą badań geologicznych można odkryć taką moc. wcześniej podałem przykład odkrycia tej mocy (gdy odpowiadałem na te 7 pytań od Burszili ). Nie zapominaj, że kamień w kontakcie z żywą istotą łączy się z nią.
Jest dość nieprawdopodobne aby na ziemię spadły dwa serca planet zważając na częstotliwość występowania zjawiska supernowy, a do tego dodać to, że serce musi spaść na nasza planetę. Skoro szef jest tak mądry, to powinien to wiedzieć ;]i nie szukać.
Badając Serce Ziemi znajdujesz sposób na uzyskanie takiej samej mocy dla grup osób.
Nie do końca rozumiałem schemat jakim tym steruje. Serce planety łączy się z ciałem, hmmm zastanawiam się więc jak je oddzielić od bohaterki i wykorzystać to stworzenia armii zdolnej podbić świat. Pomysł z badaniami geologicznymi sam mówiłeś że jest niebezpieczny, ale jako zły bohater pewnie nie powininem zważać na ryzyko, bo cel uświęca środki.
Przepraszam za wtrącenie się.
Mam pewien pomysł na to, jak oddzielić kamień od ciała. Otóż, gdyby po połączeniu z ciałem, serce planety łączyłoby się z sercem właściciela, wtedy jedynym sposobem na pozyskanie go, byłoby pozbawienie nosiciela serca. (Czy to nie jest trochę brutalne?)
Nie jest on może zbyt dobry i właściwie wcale może się nie nadać. Ale może dzięki temu wpadniecie na jakiś lepszy pomysł.
Sposób nie jest ważny. Nad niektórymi szczegółami nie musimy się zastanawiać i zostawić to tak aby czytelnik samemu pomyślał jak to się dzieje. Będzie można to spowodować za pomoca jakiejś dużej maszyny w której umieszcza się człowieka i unieruchamia.
Katsumi
Pomysł z wyrwaniem serca... brutalny, ale taki jest i biznes/wojna itp. Jeżeli nie uda się przekonać bohaterki, by przystąpiła do MGA, to będzie chyba fajny motyw na podkręcenie akcji. "Lubię to" ;]