Projekt - manga

Forum, na którym realizujemy projekt Grupowa manga.

Ogłoszenie

Piszcie mi na fejsie lub tutaj kto ma czas w niedzielê. : Shini, szelki, szym i misterblind
S± ju¿ 22 strony w nowszej wersji ^^
http://hotaru-mori.blog.pl/heart-project/
Pozdro

#1 2012-05-25 16:22:45

szym5

Hajime Kazuki

Punktów :   

Super ¿o³nierz

Mam pewien pomys³. Mianowicie skoro pan X mo¿e przypakowaæ na sterydach, to czemu pan Y mia³ by sobie nie pomóc. Krótko mówi±c bohaterka zdobywa potê¿ne moce po zetkniêciu z meteorytem, dlatego s±dzê ¿e mój bohater poza uganianiem siê za ni± równie¿ powinien poszukaæ spadaj±cej gwiazdy. Jako ¿e w anime rzadko siê dzieje co¶ bez konkretnego powodu tak i w tym przypadku skoro szuka to i znajdzie. Jednak meteoryt który on znajdzie nie ma takiej mocy. Po d³u¿szych badaniach naukowcy dochodz± do wniosku ¿e mo¿e on nadaæ moc tylko jednej osobie ale równie¿ nie tak wielk± ( dziêki temu szef MGA bêdzie mia³ powód aby dalej ¶cigaæ dziewczynie). Teraz pozostaje pytanie komu mo¿e zaufaæ i daæ posmakowaæ prawdziwej mocy. Jako ¿e szef organizacji rz±dowej g³upi nie jest to wie ¿e mo¿e zaufaæ tylko sobie. Taki mam pomys³ my¶lê ¿e to dodatkowo podkrêci temperaturê w mandze.

#2 2012-05-25 17:54:46

aro-dj

Administrator

Punktów :   

Re: Super ¿o³nierz

Tak ten temat co napisa³e¶ ju¿ chyba rozpatrzy³em w jednym z 7 pytañ od Bursili z anime-shinden.info . A mianowicie twoja organizacja prowadzi badania nad sercem ziemi. Zrób z tego u¿ytek. wymy¶l w jaki realistyczny sposób za pomoc± badañ geologicznych mo¿na odkryæ tak± moc. wcze¶niej poda³em przyk³ad odkrycia tej mocy (gdy odpowiada³em na te 7 pytañ od Burszili ). Nie zapominaj, ¿e kamieñ w kontakcie z ¿yw± istot± ³±czy siê z ni±.

Jest do¶æ nieprawdopodobne aby na ziemiê spad³y dwa serca planet zwa¿aj±c na czêstotliwo¶æ wystêpowania zjawiska supernowy, a do tego dodaæ to, ¿e serce musi spa¶æ na nasza planetê. Skoro szef jest tak m±dry, to powinien to wiedzieæ ;]i nie szukaæ.

Badaj±c Serce Ziemi znajdujesz sposób na uzyskanie takiej samej mocy dla grup osób.

#3 2012-05-25 18:16:47

szym5

Hajime Kazuki

Punktów :   

Nie do koñca rozumia³em schemat jakim tym steruje. Serce planety ³±czy siê z cia³em, hmmm zastanawiam siê wiêc jak je oddzieliæ od bohaterki i wykorzystaæ to stworzenia armii zdolnej podbiæ ¶wiat. Pomys³ z badaniami geologicznymi sam mówi³e¶ ¿e jest niebezpieczny, ale jako z³y bohater pewnie nie powininem zwa¿aæ na ryzyko, bo cel u¶wiêca ¶rodki.

#4 2012-05-25 19:21:40

Shiniteka

Nakahara

Punktów :   

Przepraszam za wtr±cenie siê.
Mam pewien pomys³ na to, jak oddzieliæ kamieñ od cia³a. Otó¿, gdyby po po³±czeniu z cia³em, serce planety ³±czy³oby siê z sercem w³a¶ciciela, wtedy jedynym sposobem na pozyskanie go, by³oby pozbawienie nosiciela serca. (Czy to nie jest trochê brutalne?)
Nie jest on mo¿e zbyt dobry i w³a¶ciwie wcale mo¿e siê nie nadaæ. Ale mo¿e dziêki temu wpadniecie na jaki¶ lepszy pomys³.

#5 2012-05-25 19:54:40

aro-dj

Administrator

Punktów :   

Sposób nie jest wa¿ny. Nad niektórymi szczegó³ami nie musimy siê zastanawiaæ i zostawiæ to tak aby czytelnik samemu pomy¶la³ jak to siê dzieje.  Bêdzie mo¿na to spowodowaæ za pomoca jakiej¶ du¿ej maszyny w której umieszcza siê cz³owieka i unieruchamia.

#6 2012-05-26 07:12:40

SzelkiPana

Katsumi

10744250
Call me!
SkÄ…d: Sosnowiec
Punktów :   

Pomys³ z wyrwaniem serca... brutalny, ale taki jest i biznes/wojna itp. Je¿eli nie uda siê przekonaæ bohaterki, by przyst±pi³a do MGA, to bêdzie chyba fajny motyw na podkrêcenie akcji. "Lubiê to" ;]

Katsumi Wakihisa [*] - Rozpierducha podana na wynos ];-> Pogr±¿eni w ¿a³obie op³akujmy... ;_; Trzeciego dnia zmartwychwsta³, by dalej szerzyæ rozpierdziel xD

#7 2012-05-26 11:48:49

burszila

Sango

11575287
Call me!

Pomys³ z wyrwaniem serca bardzo mi siê podoba ^^. W koñcu cz³owiek, który za wszelk± cenê chce zdobyæ w³adze nad ¶wiatem, nie mia³by skrupu³ów do odebrania ¿ycia jakiej¶ tam dziewczynce .

Stopka forum

RSS